Refund policy

Bino of Sweden - Kundpolicy

Inom ramarna för Bino of Sweden strävar vi efter att alltid garantera en optimal kundupplevelse. I enlighet med vår outtröttliga eftersträvan att uppnå absolut kundnöjdhet, uppmuntrar vi ständigt interaktion och kommunikation. Om det uppstår frågor, reflektioner eller förslag, tveka inte att kontakta oss.

Ångerrätt och Returprocess:

I händelse av att du vill återkalla ditt köp, ber vi dig att meddela detta till oss genom att sända ett e-postmeddelande till info@binoofsweden.com. Meddelandet bör innehålla ditt namn, adress, e-postadress och detaljerad information om vilka artiklar som omfattas av återlämnandet. Du är skyldig att omedelbart returnera produkterna till oss. Observera att du bär ansvaret för returfrakten, leveranssäkerheten och produktens kondition vid retur. Vi rekommenderar starkt att produkterna återförs till oss väl emballerade och i ursprunglig förpackning.

I överensstämmelse med svensk lagstiftning, inklusive Konsumentköplagen och Distans- och hemförsäljningslagen, förbehåller vi oss rätten att neka återlämnande av specifika hygienartiklar om produktens integritet har komprometterats genom att förpackningen brutits. Dessa kan inkludera, men är inte begränsade till, produkter såsom massageapparater, tandborstar och andra personliga hygienartiklar.

Returkriterier:

En retur kan övervägas under följande omständigheter:

  1. Om produkten inte uppfyller dina förväntningar.
  2. Om produkten inte korrelerar med den produkt du beställde.
  3. Om produkten är felaktig eller skadad.

Kostnader för retur:

Du som kund är ansvarig för kostnaden av frakten vid returer, undantaget när produkten är defekt eller skadad.

Förfarande för att utnyttja ångerrätten:

För att initiera en returprocess, vänligen skicka ett e-postmeddelande till info@binoofsweden.com. Efter mottagandet av din begäran kommer vi att sända en bekräftelse på din retur, instruktioner för hur returprocessen utförs, samt adressen till vår returavdelning. Var god notera att du skall återsända produkterna omedelbart efter att du mottagit bekräftelsen på retur. Glöm inte att inkludera en spårningskod för din returförsändelse.

Reklamation och klagomål:

Om varan är defekt eller inkorrekt, tar vi på oss kostnaden för frakt och retur. Du kommer att erhålla en fullständig återbetalning. Var vänlig och inkludera ett fotografi av den defekta produkten i ditt returmeddelande så att vi kan sända en förbetald returetikett. Var noga med att beskriva felet i detalj och inkludera bilder för att visualisera skadans omfattning inom 14 dagar efter mottagandet av beställningen.

Återbetalning:

Återbetalningar behandlas inom maximalt 15 arbetsdagar efter att vår returavdelning mottagit produkten. Återbetalning, minskat med returfraktens kostnad, eller full återbetalning vid godkänd reklamation, genomförs när varan har mottagits på vårt lager i godtagbart skick. Återbetalning sker genom återinsättning på samma betalningsmetod som du använde vid beställningen.

Vi förbehåller oss rätten att avvisa återbetalningar under följande omständigheter:

  • Om produkten är skadad eller om originalförpackningen (t.ex. skobox, solglasögonfodral, dammpåse) saknas eller är skadad.
  • Om returkoden och/eller ordernumret saknas.
  • Om returneringen görs utan auktorisering eller efter förfallodatum.
  • Vi förbehåller oss rätten att ta ut en värdeminskning på upp till 100% av produktens värde.
  • Om ett paket inte hämtas ut, förbehåller vi oss rätten att debitera en avgift som motsvarar hela produktens värde.

Notera att vissa produkter kan vara undantagna från returrätten av hygieniska skäl om de har öppnats eller använts.

Ansvarsbegränsning:

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. Vi accepterar inte heller ansvar för förseningar/eller fel i leveranser till följd av förhållanden utanför företagets kontroll (Force Majeure). Dessa omständigheter kan vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, minskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare är vi inte ansvariga för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Juridiska förbehåll:

Vi förbehåller oss rätten att ändra villkoren i denna policy utan förvarning. Varje ändring kommer att publiceras på vår webbplats. Ändringarna gäller från det att du har godkänt villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på webbplatsen), alternativt 30 dagar efter att vi har informerat dig om ändringarna. Vi rekommenderar dock att du håller dig uppdaterad på webbplatsen regelbundet för att bli medveten om eventuella ändringar av villkoren.